9.9 C
София
петък, май 3, 2024
НачалоЕвропаПабло Ласо: Мога да тренирам професионално всеки баскетболен тим

Пабло Ласо: Мога да тренирам професионално всеки баскетболен тим

54-годишният специалист с отговор на позицията на Реал Мадрид

В Реал Мадрид ситуацията не изглежда никак добра. Испанският гранд забърка сериозен скандал, след като обяви, че се разделя с досегашния си наставник Пабло Ласо само по „медицински причини„.

Реал Мадрид се разделя с Пабло Ласо

Преди броени часове обаче 54-годишният специалист оспори „медицинските причини„, посочени в официалното съобщение на Реал Мадрид. 

„Щастлив съм да споделя с всички, че имам пълно и изрично съгласие от лекарите, които са ме лекували, че мога да тренирам професиално всеки баскетболен тим„, написа в социалната мрежа Twitter Пабло Ласо, който през юни прекара инфаркт.

Ръководството на „Белия балет“ е на път да си навлече гнева на феновете, заради раздялата с Пабло Ласо и посочените по-горе причини за тази стъпка. Специалистът е ценен високо от привържениците на Реал, след като през последните 11 години изведе тима до общо 22 трофея, включително златото в Евролигата през 2015 г. и 2018 г.

Бившият баскетболист на испанския гранд Джейси Керъл смята, че подобно решение може да бъде взето само от самия Пабло Ласо. 

Междувременно, Реал Мадрид определи за нов наставник Чус Матео, който ще води отбора до 30 юни 2024 г. Той е бивш помощник на Пабло Ласо и е част от щаба му от 2014 г. до последния сезон.

Виктория Петрова
Виктория Петрова
"В момента, в който решиш, че се отказваш, си спомни, че някъде там, на трибуните гледа едно дете, което иска да бъде като теб. Не го разочаровай."

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

- Advertisment -

Популярно

Последно коментирани